Festival in de Woldkerken van het Oldambt zaterdag 8 juni 2024

Het Oldambt, ooit op de zee veroverd land, kent bijzondere kerken en kerkjes. Sommige dateren uit de Middeleeuwen, andere zijn jonger van leeftijd maar allemaal hebben ze dít gemeen: ze zijn van grote waarde voor de plaatselijke gemeenschap en ze geven karakter en uitstraling aan de dorpen.

De plaatselijke commissies van Finsterwolde, Midwolda, Oostwold en Nieuwolda hebben samen met de Stichting Hintsorgel de handen ineen geslagen om dit unieke erfgoed in te zetten als podium voor het eendaagse muziekfestival Muziek en Monument. Diverse muzikanten blazen samen met vrijwilligers én plaatselijke ondernemers de kerken en dorpen op die dag volop leven in.

Op het festival Muziek en Monument zijn 4 verschillende optredens van musici met een repertoire van Beatles tot Bach en genres van Cash tot Folk met als verbindende factor de Grunneger sproak.

Muziek en Monument: een festival dat de schoonheid van het Oldambtster erfgoed combineert met prachtige muziek van Groningse talenten.

De ticket-voorverkoop is gestart! Hieronder staat de informatie voor het bestellen van kaarten. 

Als er nog kaarten beschikbaar zijn, kan er voor aanvang van het concert voor €10 een kaart gekocht worden bij de entree van de kerk.

Ticket verkoop

Tickets kunnen in de voorverkoop worden gekocht via onderstaande links. Je kunt de tickets kopen in onze webshop van erfgoedpartnersEen Passe Partout voor de hele dag kost € 30,00. Voor het bezoek aan 1 of 2 concerten kunnen afzonderlijke tickets worden gekocht voor € 10,00 per stuk. In het tijdschema hieronder vind je de link naar de kaartverkoop, kies daarna voor het gewenste concert. Ga terug naar deze pagina, als je ook voor een tweede concert een kaart wilt kopen. 

 

Aanvang

 Locatie /artiesten

Locatie/ artiesten

bijzonderheden

10.30 tot 11.15

Nieuwolda: 

Linde Nijland en Bert Ridderbos

Finsterwolde:

Northern Consort

ticket concert 10.30 u
 

pauze

 

 

12.00 tot 12.45

Oostwold:

Diederik Nomden

Midwolda:

Ludolf Heikens orgel, Alex Vissering en Olaf Vos

 ticket concert 12.00 u
 

pauze

  

13.30 tot 14.15

Nieuwolda:

Linde Nijland en Bert Ridderbos

Finsterwolde:

Northern Consort

 ticket concert 13.30 u
 

pauze

 

 

15.00 tot 15.45

Oostwold:

Diederik Nomden

Midwolda:

Ludolf Heikens orgel, Alex Vissering en Olaf Vos

 ticket concert 15.00 u

De artiesten van het festival Muziek en Monument

Oostwold

Diederik Nomden

In Oostwold, een monument in de stijl van de Amsterdamse school, treedt Diederik Nomden op. Diederik Nomden, opgegroeid in Oostwold, woonachtig in Amsterdam, is lead-singer van The Analogues, een band die het Beatles-repertoire speelt en in het theater brengt. Diederik Nomden is al meer dan twee decennia professioneel muzikant. Vanaf de jaren negentig is hij actief als zanger, toetsenist en gitarist voor bands als Redivider, Johan en Daryll-Ann en speelde hij in de begeleidingsband van bijvoorbeeld Bertolf en Ellen ten Damme. In Oostwold speelt hij zijn eigen werk en enkele covers van door hem bewonderde artiesten. 

Finsterwolde

The Northern Consort speelt oude muziek, van begin 17e tot begin 19e eeuw, op authentieke instrumenten in Finsterwolde. Het ensemble heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een  ensemble van een hechte groep musici die elke keer weer tot het uiterste gaan om de muziek op een spannende en frisse manier op het podium te krijgen. Met deze filosofie heeft ze een veelheid aan thematische en unieke programma’s gebracht. De akoestiek van de Stefanuskerk zal het optreden van deze instrumentalisten tot een sprankelende ervaring maken voor de bezoekers.

Nieuwolda

Linde Nijland

De ruim 300 jaar oude kerk van Nieuwolda is het podium voor folkzangeres/gitarist Linde Nijland en multi-instrumentalist Bert Ridderbos. Nijland, ‘de beste Folkzangeres van Nederland’ vult de ruimte met haar prachtige stem en wordt hierbij begeleid door Ridderbos op een scala aan instrumenten: gitaren, banjo, cittern en accordeon. De muziek is voornamelijk geïnspireerd op de folk uit Ierland, Engeland en Schotland. Linde speelde vroeger in Ygdrassil en Bert in de band Torf. Het duo geniet nationale en internationale bekendheid. Op 8 juni musiceren ze in Nieuwolda: niet versterkt maar in samenspel met de akoestiek van het eeuwenoude gebouw.

Midwolda

Orgel en countrysongs: het lijken twee uitersten, maar in Midwolda komen ze bij elkaar. Een nieuwe versie van de voorstelling ‘Cash in de kerk’ is te zien en te horen, met organist Ludolf Heikens die op het Hinsz-orgel zanger Alex Vissering en rapper Olaf Vos begeleidt.  ‘Op z’n Grunnegs’. In boeiende verhalen, songs en melodieën presenteert Alex Vissering ‘Cash in de kerk’ het leven en werk van de beroemde Amerikaanse countryzanger Johnny Cash in samenwerking met de band VanDeStroat.

Erfgoedpartners – foto: Jelte Oosterhuis
Erfgoedpartners – foto: Jelte Oosterhuis

Het festival Muziek en Monument wordt mede mogelijk gemaakt door: Ben Remkes Cultuurfonds, het Cultuurfonds, Groningen, gemeente Oldambt en Fonds Eemsmond.

Algemene voorwaarden

Aan (programma-) aankondigingen, prijsopgaven, aanbiedingen, mededelingen of anderszins verschafte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De organisatie van Muziek en Monument aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten in brochures, websites, sociale media-uitingen of advertenties; We kunnen helaas geen kaarten terugnemen of inwisselen.

Privacy statement

Even over je privacy… Muziek en Monument gaat zorgvuldig met je gegevens om. We geven je naam en mailadres niet aan derden, gebruiken ze alleen om je te informeren over dit festival en zullen nooit meer gegevens opslaan dan nodig is.