CD 250 jaar Hintsorgel

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat het Hintsorgel in de Dorpskerk te Midwolda werd opgeleverd door de vermaarde orgelbouwer Albertus Anthony Hints. Het is het grootste historische orgel in een dorpskerk in heel Nederland. In 2019-2020 heeft er groot onderhoud aan het instrument plaatsgevonden. Gaandeweg de werkzaamheden werd steeds duidelijker hoe bijzonder het orgel is. Nagenoeg alle pijpen en houtwerk zijn nog origineel en zien er nog zo gaaf uit alsof Hinsz het orgel gisteren heeft opgeleverd: dat is in 2022 maar liefst 250 jaar geleden!

Om dit jubileum meer cachet te geven is besloten een CD op te nemen. Organist Ludolf Heikens, de vaste bespeler van het Hintsorgel en medewerker van het Organeum in Weener (D), heeft deze opname ingespeeld met werken van de componisten Georg Böhm en Johann Sebastian Bach. De uitgave wordt verzorgd door Westra Media te Leek,  een professioneel mediabedrijf dat grote ervaring heeft met dergelijke audio-producties.

Tijdens de feestelijke jubileum bijeenkomst  op zaterdag 3 september 2022 zal deze CD worden gepresenteerd. In de voorverkoop kan de CD al besteld worden en tijdens deze avond worden opgehaald, of nadien worden opgestuurd. Vanzelfsprekend worden die avond niet alle CDs verkocht dit zal gebeuren tijdens excursies en open-dag die later zullen plaatsvinden.

Door de viering van dit 250-jarig jubileum willen we dit culturele erfgoed promoten en proberen de belangstelling te wekken van een groot divers publiek voor de historische orgels in het algemeen en dit unieke instrument in het bijzonder.

Voorverkoop CD: Hintsorgel Midwolda 250 jaar

Bestel de CD in de voorverkoop voor €12,00 en haal de CD op tijdens de jubileumavond of laat de CD thuisbezorgen voor € 15,00.

Stuur naam en adresgegevens naar smitselly@ziggo.nl. De CD ligt klaar op 3 september of wordt verstuurd als de betaling is ontvangen.                        IBAN: NL54 INGB 0007615779 t.n.v. Stichting Hintsorgel Midwolda

 

Verkoopprijs na 3 september: € 15,00 (voor € 18,50 wordt de CD toegestuurd.)