CD 250 jaar Hintsorgel

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat het Hintsorgel in de Dorpskerk te Midwolda werd opgeleverd door de vermaarde orgelbouwer Albertus Anthony Hints. Het is het grootste historische orgel in een dorpskerk in heel Nederland. In 2019-2020 heeft er groot onderhoud aan het instrument plaatsgevonden. Gaandeweg de werkzaamheden werd steeds duidelijker hoe bijzonder het orgel is. Nagenoeg alle pijpen en houtwerk zijn nog origineel en zien er nog zo gaaf uit alsof Hinsz het orgel gisteren heeft opgeleverd: dat is in 2022 maar liefst 250 jaar geleden!

Om dit jubileum meer cachet te geven is besloten een CD op te nemen. Organist Ludolf Heikens, de vaste bespeler van het Hintsorgel en medewerker van het Organeum in Weener (D), heeft deze opname ingespeeld met werken van de componisten Georg Böhm en Johann Sebastian Bach. De uitgave wordt verzorgd door Westra Media te Leek,  een professioneel mediabedrijf dat grote ervaring heeft met dergelijke audio-producties.

Tijdens de feestelijke jubileum bijeenkomst  op zaterdag 3 september 2022 werd deze CD gepresenteerd en het eerste exemplaar werd overhandigd aan Patty Wageman, directeur van de Stichting Oude Groninger Kerken. 

Door de viering van dit 250-jarig jubileum willen we dit culturele erfgoed promoten en proberen de belangstelling te wekken van een groot divers publiek voor de historische orgels in het algemeen en dit unieke instrument in het bijzonder.

Verkoop CD: 250 jaar Hintsorgel Midwolda

De CD is verkrijgbaar in de Dorpskerk te Midwolda of in het Organeum in Weener (D) en kost € 15,00.

De CD kan ook toegezonden worden: Stuur naam en adresgegevens naar smitselly@ziggo.nl. De CD wordt opgestuurd als de betaling van € 18,50 is ontvangen.  (dit is inclusief verzendkosten)

IBAN: NL54 INGB 0007615779 t.n.v. Stichting Hintsorgel Midwolda

De Bank Identifier Code (BIC of SWIFT code) van de ING-bank is INGBNL2A


Foto rechts: Marcel Lameijer