CD '250 jaar Hintsorgel Midwolda' verkoopt goed

Al in de voorverkoop was er grote belangstelling voor de jubileum CD. Tijdens de presentatie op 3 september vond de CD gretig aftrek. Daarna zijn in de losse verkoop ook een flink aantal CDs verkocht. 

Interesse? op het tabblad CD-producties staat de bestel informatie. 

30 april Concert Mannenkoor Crescendo

Op 30 april jl. heeft het mannenkoor Crescendo een goed bezocht concert gegeven in de Dorpskerk te Midwolda. Onder leiding van dirigent Klaas Withaar en met begeleiding op piano door Bert van Cimmenaede zong het koor vol passie. Mooie verweven zangstemmen, het hele bereik van fluister zacht tot fortissimo: het publiek zal ademloos te luisteren. Het was de eerste keer in 2 jaar tijd dat de heren van het koor weer konden optreden. Gelukkig was het koor het zingen niet verleerd, het koor bracht de liederen vol overtuiging. De liederen van Crescendo werden afgewisseld met muziek op het Hintsorgel door Ludolf Heikens. Tot slot was er een toegift door alle musici samen. Met het Grunnens Laid als afsluiting van dit concert zal de avond vast nog lang in de herinnering van de aanwezigen blijven hangen.

Nieuws

Nergens staan zoveel historisch unieke kerkorgels als in onze provincie

RTV-Noord verslaggever Beppie van der Sluis met het busje bij de Dorpskerk Midwolda

Onze provincie heeft de meeste historische orgels op zo’n klein stukje land. Groningen en Duits Oost-Friesland staan bekend als Europa‚Äôs orgelparadijs, met in ieder gehucht een fraai exemplaar. Maar de belangstelling voor het kerkorgel neemt af. Naar aanleiding van een artikel in NRC op 6 januari 2022 bracht RTVNoord een bezoek aan Ludolf Heikens, organist van het Hintsorgel te Midwolda. Er werd een interview gegeven, opnames gemaakt voor TV en radio. Hier de link naar het artikel met een video: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/885710/organisten-gezocht-orgel-heeft-ouderwets-imago-maar-is-juist-heel-divers

Poster Concert Mannenkoor crescendoOp zaterdag 30 april geeft het mannenkoor Crescendo een concert in de Dorpskerk te Midwolda. Het mannenkoor uit Winschoten, onder leiding van dirigent Klaas Withaar, pakt de draad weer op. Het koor wil graag weer zingen, dit is hun eerste concert sinds 2 jaar. De leden van het koor komen uit de heel Oost-Groningen en zelfs daarbuiten. Het mannenkoor zal liederen zingen begeleid op piano door Bert van Cimmenaede. Het koor Crescendo wordt geroemd om hun gepassioneerde zingen. De zangers beheersen het gehele bereik van zeer zachte geluiden tot forte-fortissimo waarbij het publiek ademloos zit te luisteren.

De heren zingen in Midwolda een gevarieerd programma van mooie liederen dat wordt afgewisseld met orgelmuziek door Ludolf Heikens.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30.

De entree is gratis, bij de uitgang is er een collecte voor de onkosten.